Eerste deel wandellus binnenkort gerealiseerd

0 Flares 0 Flares ×

Sinds de bouw van het WZC Wijgmaalbroek zijn de bewoners niet te spreken over de hoge trappenpartij van het WZC naar de Weduwenrij. In mijn voorstel om een toegankelijke wandellus  aan te leggen rond het WZC vroeg ik naar een pad waardoor de trappen kunnen omzeild worden door mensen die slecht te been zijn, met een rollator of een rolstoel.

Het heeft een hele tijd geduurd, maar nu lijkt het er toch op dat het pad er gaat komen. De stenen liggen klaar, de weg is klaargelegd, maar toch werkt men momenteel niet verder. Dat komt omdat er  problemen zijn opgedoken ivm de perceelsgrens. Er zijn twee verschillende plannen met een afwijking van de grens waarlangs het pad loopt. Dit is de reden waarom de werken tijdelijk zijn stilgelegd. De stadsdiensten zijn op dit moment voldoende informatie aan het vergaren om een gefundeerde beslissing te nemen, maar vermoedelijk zal de weg lichtelijk heraangelegd moeten worden om zo zeker te zijn dat er voldoende afstand is van de (onduidelijke) perceelsgrens.

Normaal gesproken (onder voorbehoud) kan men de werkzaamheden binnenkort hervatten en zou het pad definitief gerealiseerd kunnen zijn op 2 werkdagen.

 

Met dank aan Guy Gerrets voor het opvragen van de informatie.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *