Bezorgdheden rond de werken aan WZC Wijgmaalbroek

0 Flares 0 Flares ×

De voorbereiding van de werken aan het WZC Wijgmaalbroek zijn gestart. Vanaf maandag 4 augustus start men met de echte werken. De buurtbewoners vragen zich af of er geen plaatsbeschrijvingen nodig zijn van hun woningen. Anderen stellen zich vragen over de aansluiting met de Weduwenrij en de wijk achter het kerkhof.

foto 1 werken WZC

De verantwoordelijke werkleider van de bouwheer Senior Living Group antwoordde het volgende: “Eerst wat betreft de plaatsbeschrijvingen: De huizen in de Weduwerijstraat die aan de werf grenzen kregen een plaatsbeschrijving ‘binnenkant’. Alle overige huizen die aan de werf grenzen hebben een ‘exterieure’ plaatsbeschrijving ondergaan. Daar wij werken met een horizontaal systeem van droogzuiging, systeem waar drains horizontaal worden in gefreesd, bemalen wij niet eindeloos diep.Het waterpeil wordt tussen de 4 en 5m onder het maaiveld gehouden via een gestuurd sondesysteem. De invloed op de naastliggende huizen is nihil.” Er zijn enkele aanvragen toegekomen voor plaatsbeschrijvingen welke hij gaat bespreken met architect en aannemer. Deze laatste moet inschatten of deze woningen in de invloedzone zitten of niet.

foto 2 werken WZC

De tweede bezorgdheid gaat over hoe het hoogteverschil tussen Weduwenrij en Alloingpad zal opgevangen worden.  Er is sprake van trappen met een fietsgoot, wat niet alleen onhandig is voor fietsers met of zonder fietskar, maar ook voor rolstoelgebruikers en niet-meer-zo-vlot-ter-been-zijnde bejaarden. Ook is er de bezorgdheid of je gemakkelijk door kan naar de nieuwe wijk aan het oude kerkhof zonder door de plantsoenen te moeten ploegen.

Daarop antwoordde de verantwoordelijke dat de buitenaannemer bezig is met het ontwerp van de buitenaanleg en dat de opmerkingen meegenomen worden naar de vergadering. 

Ter info: vanwege de Senior Living Group is er een website van het WZC Wijgmaalbroek http://www.wijgmaalbroek.be/ en daar vind je informatie en ook contact-emails .

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *