Bewoners Weduwenrij hebben bezorgdheden rond het WZC

0 Flares 0 Flares ×

De bewoners van de Weduwenrij in Wijgmaal hebben enkele bezorgdheden in verband met het rusthuis dat OCMW Leuven in de doodlopende straat heeft gebouwd. Ze vrezen veel meer verkeer en maken zich ook grote zorgen over de barsten in sommige huizen. OCMW-voorzitter Herwig Beckers geeft toe dat er meer verkeer zal zijn, maar ziet verder geen problemen.

Het Leuvense OCMW is klaar met de bouw van een rusthuis in de Weduwenrij in Wijgmaal. Samen met een privé-partner leidde het OCMW het bouwproject in goede banen maar daar zijn niet alle bewoners van de Weduwenrij het mee eens. Zo maken ze zich zorgen over de barsten in de muren van sommige huizen. “De bouw van het rusthuis heeft schade veroorzaakt aan de huizen. Sommige ramen sluiten ook niet meer zoals het zou moeten. Men wil die problemen in de doofpot steken”, zegt Patrick Van Minsel uit de Weduwenrij.

Aannemer aanspreken

OCMW-voorzitter Herwig Beckers is naar eigen zeggen niet op de hoogte van de schade aan de huizen. “Als er effectief schade is dan raad ik de mensen aan om de aannemer aan te spreken. Indien blijkt dat de aannemer verantwoordelijk is voor de schade dan zal die vergoed moeten worden”, klinkt het.

De bewoners van de Weduwenrij vrezen ook dat er veel meer verkeer zal passeren in hun straat als het rusthuis de deuren opent. Vermoedelijk is dat in mei of juni. In totaal zal er een honderdtal mensen gaan wonen. “De Weduwenrij is doodlopend, maar zal opengesteld worden als doorgang voor fietsers en voetgangers. Nochtans had het OCMW beloofd om onze straat afgesloten te houden”, aldus Patrick Van Minsel. OCMW-voorzitter Herwig Beckers vindt de kritiek overdreven. “Fietsers en voetgangers zijn geen wagens. Als je echt niemand wil zien buiten de bewoners dan moet je naar een eiland verhuizen”, gaat hij verder.

Voldoende parking

“Het is natuurlijk wel zo dat er meer wagens zullen passeren want een deel van de bezoekers van het rusthuis zal inderdaad met de wagen komen. Er is echter voldoende parking voorzien waardoor de plaatsen in de straat ingenomen kunnen worden door de wagens van de bewoners van de Weduwenrij.”

Patrick Van Minsel is niet overtuigd en hekelt de slechte communicatie met de stad Leuven. “Al meer dan tien jaar loopt de communicatie met de stad en het OCMW allesbehalve vlot. Zopas werden de bomen bijvoorbeeld nog omgezaagd. En men heeft ook zonder enige verwittiging onze zitbanken verwijderd. Blijkbaar is de aanleg van een petanquebaan belangrijker dan groen. In Wijgmaal komen op termijn meer dan duizend mensen extra wonen want er zijn ook plannen om nog heel wat woningen bij de bouwen. Iedereen ziet van ver aankomen dat ons gezellige dorp veel drukker zal worden.”

Bron: HLN

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *