Afhaalpunt ‘Buurderij’ in Wijgmaal

0 Flares 0 Flares ×

‘Buurderij’ is een initiatief waarbij geïnteresseerden via de  website ‘Boeren en Buren’ voor hun aankopen in contact gebracht worden met lokale boeren en producenten uit hun omgeving. Er is net een Buurderij gestart  in Leuven en er komt een afhaalpunt in Wijgmaal. 

Foto Buurderij

Wat is een Buurderij?

Zoals je weet zijn er veel mensen die graag anders willen consumeren. Je weet waarschijnlijk ook dat er bij ons in de buurt boeren en ambachtelijke producenten te vinden zijn die buitengewoon werk leveren. Beeld je nu even een plek in waar je hen allemaal kan samenbrengen. Dat zou toch ongelooflijk zijn, niet? Wel, het bestaat. Als je lid bent van een Buurderij (buurtgroep) kan je op de website bestellingen plaatsen voor een hele reeks van producten die aangeboden worden door lokale boeren. Je koopt er wat je wilt en wanneer je wilt. Eén keer per week komt de groep dan samen op een vaste plaats. Daar kan je je bestelling oppikken, met mensen uit de buurt babbelen en ook de boeren ontmoeten die jouw voedsel produceren. De Leuvense Buurderij komt elke dinsdagavond samen in het Leuven.Vanaf dinsdag 22 maart zal de markt niet langer doorgaan in Wereldcafé COOP, maar in Bibliotheek Tweebronnen, van 16.00 uur tot 18.00 uur. Bij de Buurderij is alles duurzaam, transparant en lokaal.

Buurderij in Wijgmaal

Als je niet zelf je bestelling kan afhalen in Leuven zal Yavanna de Wijgmaalse bestellingen verzamelen en naar Yavanna brengen. Deze bestellingen kunnen dan in Yavanna, Pastoor Bellonstraat 3 worden afgehaald op woensdag tussen 9u en 19u. Ook diepvries vormt geen enkel probleem. Het aanbod van de Buurderij zal stilaan ruimer worden. Zo komt er binnenkort ook bio zuurdesem brood bij.

De rest kan je zelf ontdekken: https://boerenenburen.be/nl en www.yavanna.be

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *