Aankoop veldje voor veilige fietsverbinding Wijgmaal – Wilsele Putkapel

0 Flares 0 Flares ×

Groen ijvert reeds enkele jaren voor een veilige fietsverbinding vanuit het dorp van Wijgmaal met Wilsele-Putkapel. Dit kan gerealiseerd worden door een aansluiting te maken achter de voetbalterreinen met het bestaande fietspad aan de Vandernootstraat. Het stukje veld dat nodig is om die verbinding te realiseren staat op dit moment te koop. Daarom vraagt Groen snelle actie  van het stadsbestuur om dit veldje aan te kopen en op die manier de realisatie van het verbindingspad  mogelijk te maken.

 “De Weggevoerdenstraat tussen Wijgmaal en Wilsele-Putkapel is een zeer onveilige straat voor fietsers. Er is geen afgebakend fietspad en er is de hele dag door druk verkeer. Fietsers moeten zich tussen het verkeer wagen. Dorpsbewoners hebben dit probleem al meermaals aangeklaagd. Daarom stellen we voor aan de achterzijde van de voetbalterreinen van Olympia Wijgmaal via een brugje over de Dijle en een kort stukje fietspad een aansluiting te maken met het fietspad aan de Vandernootstraat. Op die manier komt er voor fietsers en wandelaars een veilige verbinding vanuit Wijgmaal naar Wilsele-Putkapel. Ook schoolkinderen die vanuit Wijgmaal naar het Montfortcollege rijden krijgen op deze manier een veilige schoolroute.”

Het veldje dat nu te koop staat is klein en dus goedkoop in aankoop. Het is het veldje dat rood is ingekleurd op de kaart hieronder. Groen hoopt dat het stadsbestuur deze mooie kans niet voorbij laat gaan.

 

0 Flares Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *